top of page
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Flickr Social Icon
  • YouTube Social  Icon
Zoeken
  • Foto van schrijverAlain Verlinde

REPORTAGE "IF YOU CANT STAND THE HEAT" getoutdakitchn (WARMSTE WEEK 2020 Oostende)
Reportage opdracht. foto en video.

Het was al een tijd geleden dat ik nog eens afdraaide aan het vroegere earth explorer, explorado, nu hangtime, Maar in feite was ik te vroeg gedraaid voor Fort Napoleon en parkeerde ik maar op de parking van hangtime.

17.00, de December zon was al gedeserteerd voor het geweld van die grote blote kont, de maan.

Terwijl ik door de gitzwarte leegte stapte, gewapend met een zak vol camera gerief, kwam ik twee schimmen tegen en vroeg, “dit is toch de weg naar fort Napoleon?” Ze strekten hun armen naar de juiste weg, een enorme omme toer, maar ik denk graag in rechte lijnen en van stappen, hetzelfde.

Dus liep in vogelvlucht door een voetbalveld, richting van het statige fort die zijn hoekige silhouet aan het afsteken was tegen de lichten van stad Oostende.

Halverwege dacht ik “the fuck, stel dat ik daar op he einde van het veld niet door kan” Maar er was een gaatje tussen de haag en de muur. (but basically nothing really stops me)

“ i hope i didn’t step into any road-stars” dacht ik even. Maar mijn schoenen waren clean, geen geurtje, geen shitstain te bespeuren.

Alles was ok..naast regen en wind..

Die schimmen die ik eerder tegenkwam, hadden wel rare hoofddeksels op en sindsdien zat de hint van buskruit in mijn neusgaten al besefte ik dit maar achteraf.

Eindelijk kwam ik aan de ingang, nog steeds donker, het had iets “eerie” (google it) Maar om de hoek werd ik begroet door een man en vrijwel direct kreeg ik instructies, richtlijnen en bijna zelfs het grondplan.

Maar ik neem alleen orders van mijn opdrachtgever, en knikte gewoon vriendelijk van “sure dude, wha ewwwa”

Dit heeft me als fotograaf al verschillende keer in situaties gebracht.. één iemand besteld de fotograaf, maar iedereen wil de foto’s.

mo soit, het was een warm onthaal, not a bad word.

Het was een heerlijke hussel and bussle. Sjiek geklede Ostendsche madammen en opgedirkte heren. Piep jonge commies in iets te grote kostuumtjes die ofwel als bijen weg en weer zoemden of statig in een rijtje probeerden te staan.

“Ah de fotograaf is hier, je moet bij Els zijn” Haar naam werd verschillende keer geresoneerd, luider naar mate ik dichter bij de keuken kwam.

Voor ik het wist stond ik in het midden van een “coup de feu” tussen een platoon van chefs met de grappige politieke correctheid van Oostendse piraten, no hashtags here, dat laten ze thuis.

Coup de feu of “koet feu”

De drukte van een “u boot” die volop in de aanval is, en met evenveel beweging ruimte bewogen de chef piraten van het ene potje naar het andere pannetje als een medusa kop met verschillende slangenkoppen, werkten ze allemaal als één perfecte machine, echt een wonder om zien, de ene sortie na de andere.. bam bam bam..

ik denk dat zelfs voetballers in dezelfde team niet zo goed overeenkomen. (daar even knippen inplaats van cultuur ja?)

Met mijn 20 millimeter brede hoek lens, om alle drukte te kunnen vastleggen, zat ik de hele tijd in de weg, soms in de hete stoom van potten, soms onder de ketels van lord knows what, of net voor de ovens die open en toe gaan als metalen muilen van monsters die je ieder moment zouden opslokken..

Bijna was ik mee op een bord om geserveerd te worden aan een tafel, maar kon nog net ontsnappen als een ware Indiana Jones. Maar niemand nam aanstoot, i was part of the furniture.

Deze chefs, these few, these happy few, deze band of brothers kwamen samen voor “de warmste week, revalidatie centrum Koninklijke Villa.

jaja.. je ziet nog wat als fotograaf. van onwezenlijk, out of this world, naakt schoonheid, baronnen, metal heads, chefs, ministers, gedeputeerden, koningen en koninginnen en nog veel meer al sinds een gat in de vorige eeuw een tijd waarin ik filmrolletjes herlade net op tijd voor de volgende shot.

ik heb het inderdaad al allemaal twee keer gezien maar ik krijg er niet genoeg van.

In bijlage voor mij de beste in black and white reportage naam:

"IF YOU CANT STAND THE HEAT"

deel, steel maar vermeld steeds mijn naam


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page